Home » Nieuws

15 juni

Vandaag heeft de laatste pup ons verlaten.

24 april

Alle pups zijn gezond en beginnen goed te groeien. Het zijn 5 reuen (3 blond en 2 zwart) en 7 teven (2 blond, 1 zwart en 4 zwartblond). Foto's volgen komende week.

22 april

Ila heeft 12 pups gebaard!!! Het ging niet allemaal even makkelijk, maar ze heeft het toch allemaal netjes gedaan. Na 16 1/2 uur liggen er 12 prachtige pups in de werpkist.

14 april

Vanmorgen nog een keer op de weegschaal: 42,4 kilo.

31 maart

Vanmorgen bij de dierenarts Ila even op de weegschaal gezet: 38,3 kilo!!!                                        Dat is bijna 5 kg meer dan normaal en we moeten nog 3 weken.

19 maart

Het grote nieuws luidt: Ila is drachtig!! Dat wat je als baasje al een paar dagen in de gaten hebt is nu bevestigd door de echo.

19 februari

Deze week heeft de dekking plaats gevonden. Nu is het afwachten of de dekking geslaagd is ............ Ila en Booker Bleik waren direct geinteresseerd in elkaar. S-nest

5 februari

Wachten, wachten,.......Ila laat nog steeds op zich wachten.

22 januari

Teleurstellend bericht vanuit Duitsland. Mijn reserve-reu gaat niet door. Vanwege Corona ziet de eigenaar van de reu ervan af.

4 januari 2021

De toestemming van de Duitse Hovawartbond is binnen: Ila mag gedekt worden door Booker Bleik vom Silberdistelwald, mijn 1e keuze. Een mooie blonde reu (69 cm en 40 kg) met veel blond in de stamboom. Ik heb gelijk contact gezocht met de eigenaren van de reu en zij zijn ook akkoord. Nu is het wachten op Ila. Wanneer wordt ze loops?

december

Ik ben samen met de fokcommissie van de HCN druk bezig een geschikte reu te vinden. En dat valt niet mee. In totaal hebben we 14 reuen onderzocht, waarvan er uiteindelijk maar 3 overbleven. De rest viel om allerlei redenen af: oogafwijkingen, B2-heupen, te hoog temperament, verwantschap, hartproblemen, ...........

november/december

Het valt wat tegen om een goede reu te vinden. Van mijn lijstje van 5 vallen er 4 sowieso af. 1 zou nog kunnen maar lijkt niet de meest geschikte keuze. Opnieuw zoeken, afstand verhogen naar 400 km.

16 oktober

De fokaanvraag gaat uit naar de HCN. Ik heb zelf 5 reuen uitgekozen. Vanwege Corona wil ik niet verder van huis dan ongeveer 250 km.

11 oktober

Eindelijk de Jonge Hondendag. 19 april kon niet doorgaan vanwege Corona. Helaas kunnen van mijn R-nest maar 5 honden aanwezig zijn: Ronja, Cleo (=Reena), Chaba (=Riika), Rocco en Pip.

2 oktober

Eerst moet een oogonderzoek gedaan worden bij Ila. Ik moet daarvoor naar Wageningen. Op de terugweg gaan we even bij Roet (=Rufus) langs. Ogen zijn goedgekeurd.

sept. 2020

Het besluit is genomen: Ila wordt nog een keer gedekt. De volgende loopsheid zal 2e helft januari zijn. Als alles meezit wordt dat begin april een nestje puppies geboren.