Home » Onze Hovawarts

In 1987 hebben we, na grondig onderzoek, besloten dat onze volgende hond een Hovawart zal worden. Maar waarom een hHovawart?

Ik wilde een hond van formaat, dus geen Jack Russel of iets dergelijks. Een hond waar je prima een paar uur mee kunt wandelen, maar ook een hond die goed een eind aan de fiets kan lopen. En zeker ook een hond waar je mee kunt ravotten. dus een hond met body.

Natuurlijk moest het een betrouwbare hond zijn. Onze oudste dochter was op dat moment 1 jaar, dus het moest zeker een hond zijn die met (kleine) kinderen overweg kan. Belangrijk vond ik ook dat  het een evenwichtige hond was.

Het moest een hond zijn met een sterke familiebinding. Een hond die wat voor zijn baasjes wil doen en goed kan luisteren. Een hond die graag bij zijn baasje is, maar ook een hond die soms een langere tijd alleen kan zijn.

Wat betreft de uiterlijke kenmerken zochten we een hond met een lange gladde vacht die wel gekamd en geborsteld moet worden maar niet naar de trimsalon hoeft. En ik vind het ook zeer belangrijk dat je de ogen van de hond kunt zien!

Tenslotte, maar last but not least, moest het een gezonde hond zijn. Dat wil zeggen een ras waarmee op een verantwoorde manier gefokt wordt.

Alles met elkaar kwamen een aantal rassen voor ons in aanmerking waarvan de Hovawart ons het meeste aansprak.

In 1988 kwam Roeska bij ons.

In 2002 kwam Ayka.

In 2015 kwam Ila.